Председник Александар Вучић није желео данас да коментарише одлуку Демократске странке да бојкотује долазеће парламентарне изборе, наводећи да свако има право да донесе одлуку какву жели.

Демократе су јуче донеле одлуку о бојкоту избора.

На констатацију новинара да "неки медији пишу да је права одлука - одлука о бојкоту уз могућност даљих разговора - била објављена на сајту ДС, а да је под притиском Драгана Ђиласа то скинуто и да је остала само одлука о бојкоту", Вучић је рекао да свако има право да донесе одлуку какву жели.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Демократе заједно у бојкот

"Људи имају право да донесу одлуку какву желе. То је свачије демократско право. А, ко ће шта да фалсификује или неће, нисам заинтересован. Њихова посла", рекао је Вучић.

Додао је да не жели о томе да говори пред страним пријатељима.

ПРОТЕСТ У РЕКТОРАТУ ОДРАЗ НЕМОЋИ

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас онима који су протестовали испред Рекотората да неће бити интервенције коју прижељкују са идејом да покажу да је наводно угрожена аутономија Универзитета.

"То у ректорату је био израз немоћи, жеље да се изазове интервенција полиција и каже да је угрожена аутономија Универзитета. Неће бити интервенције", рекао је Вучић, на питање новинара, где је граница напада на државне институције.

Вучић је истакао да они који протестују не поштују свој универзитет, јер, поред осталог, у њега улазе у кратким панталонама, те да међу њима има људи који евидентно нису студенти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ректорски колегијум неће дозволити ометање нормалног рада

"Што си ти представник студената са 31 годином? Замислите да моја ћерка са 17 година иде у јаслице да штрајкује. Требало је да завршиш факултет пре седам година, посебно што није било војне обавезе. Сада идеш у ректорат у кратким панталонама“, критиковао је он.

Вучић је пренео да се сећа када је Небојша Човић избацио Џеја из градске скупштине због доласка у кратким панталонама.

„Овде у Прањанима не можете да видите момке на терену у кратким панталонама. Сви су обукли фармерке или панталоне, иако су знали да ће бити пријатније у кратким панталнама. То је знак поштовања“, рекао је он.

Вучић је казао да је међу онима који протестују „још један примерак из Крушевца“ који има година као и он, а још је студент.

„Нека раде шта хоће. Само нека Ректорат функционише“, закључио је он.

"ФИПСИРАЛИ" СУ ИЗВРШИТЕЉЕ КОЈЕ СУ САМИ БИРАЛИ 2012. ГОДИНЕ

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом синоћњег протеста испред Коморе јавних извршитеља, да су присталиве бивше власти "гипсирали" све оне које су сами бирали и који су заклетву полагали пред министарком правде бивше власти.

"Они су 31. маја 2012. бирали те извршитеље, који су полагали заклетву пред бившом министарком правде Снежаном Маловић. Никога ми нисмо постављали. Они су их постављали и увели тај систем. Њихове породице узимају велике плате и паре одатле", казао је он.

Сада им је, каже, крива актуелна власт, ваљда зато што поштује правни поредак.

Поновио је да су постављањем гипса на капије Коморе гипсирали све оне који су они сами бирали.