Српска листа саопштила је да "приватни, изнајмљени Срби, окупљени око политичких послушника Приштине Раде Трајковић, Славише Петковића, Слободана Петровића и Ненада Рашића, још нису реч рекли због противзаконите одлуке Приштине да се Србима забрани право гласа".

"Али, на миг Албанаца сви они су од реда почели да пљују по држави Србији и председнику Вучићу и штите целовито независно Косово, на радост својих ментора", наводи се у саопштењу.

СЛ истиче да "посебно иритира начин на који ови преваранти покушавају да оперу своје биографије, лажно се представљајући као заштитници српског народа".

"Ипак, сви који живе на Косову и Метохији, и који прате политичке активности видеће да ове политичке авети прошлости никада нису међу српским народом, нити знају за проблеме са којима се наш народ суочава, као што никада нису били спремни да подигну глас против напада на српски народ и наше институције", саопштава СЛ.

Народ је дубоко свестан околности у којима се налази и потребе да против свих непријатеља нашег опстанка изађемо сложни, јединствени и спремни да бранимо право на постојање и опстанак на Косову и Метохији. А то што њима смета Српска листа и српски народ, а прија им подршка Аљбина Куртија, промотера Велике Албаније, који је и рекао да за Рашића и Петровића мора бити места у влади јер признају "Републику Косово", најбоље говори о њима самима, наведено је у саопштењу Српске листе, у коме се додаје:

"То што Рада Трајковић, Ненад Рашић, Слободан Петровић и Славиша Петковић нападају Српску листу и српске институције је директан напад на опстанак српског народа, јер је њихов политички циљ гашење српских институција на КиМ, како би укинули десетине хиљада плата, пензија и социјалних давања које финансира наша држава Србија и утапање у систем "целовитог независног Косова".