Одговарајући на, како је назвао, "скандалозно" данашње саопштење Савеза за Србију, функционер Српске напредне странке Драган Стевановић је изјавио да је председник Вучић хвала богу "жив и здрав" и да наставља да "одговорно, вредно и посвећено ради у интересу Србије и њених грађана".

- А то црно на бело потврђују и резултати. Чињеница да Србија граби напред и да се из дана у дан мења на боље, а пре свега зато што више нису у канџама криминалаца, сада окупљених у "Савезу за ценсус" - истиче Стевановић у писаној изјави достављеној медијима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Дијагноза Ђиласовог Савеза за Србију је неизлечиви акутни тајкунитис

Он закључује да Александар Вучић нема времена да се бави "губитницима и фрустрираним политичарима у покушају" јер Србија и њен председник имају паметнија посла.

- Чекају нас нови путеви и фабрике, отварање нових радних места и други изазови са којима ћемо се, као и до сада, храбро хватати у коштац - каже функционер СНС.

Стевановић такође сматра да СзС лажима покушава да сакрије корупцију у сопственим редовима.

- И могу они да вређају, пљују, причају лажи, али не могу да зауставе Србију, а још мање могу да преваре њене грађане. Не може се бљувотима сакрити истина, а истина је да су украли 619 милиона евра, да су корумпирани, да туку жене, да их грађани памте и презиру и да ће још дуго седети на маргини и брчкати се у политичком блату - додаје Стевановић.

Савез за Србију (СзС) позвао је данас Александра Вучића да се, "под хитно подвргне лекарском прегледу од стране стручног лекарског тима над којим није могуће вршити притисак", а надлежне органе да се, "до утврђивања његовог здравственог стања, са максималном одговорношћу односе према могућности да је неспособан да обавља своју дужност".СзС је у саопштењу навео да оно што представља посебан проблем је "што понашање Александра Вучића у свакодневним јавним наступима све чешће отвара питање његовог здравственог стања, односно способности да обавља функцију председника Србије".

"Грађани Србије већ су се навикли да Александар Вучић у обављању дужности председника Републике крши Устав, урушава међународни углед земље, наноси штету њеним интересима, узурпира функције тужиоца, судија, премијера, министара, председника општина, фудбалских тренера...", наводи се у саопштењу.