Српска листа (СЛ), најјача странка косовских Срба, осудила је данас пријаву за косовске изборе 6. октобра српске коалиције "Слобода", чија је једна од лидерки Рада Трајковић, а нарочито њену критику Грађанске иницијативе СДП што је приступила СЛ.


"Ако је ико месецима уназад злоупотребљавао име Оливера Ивановића (убијеног лидера ГИ СДП), то је чинила Рада Трајковић, која је смрт једног човека бесомучно користила за личну промоцију лажно се представљајући као његова пријатељица и саборац", каже се у саопштењу СЛ.


Та странка истиче да сви на Косову знају да је "Рада Трајковић мрзела и презирала Оливера Ивановића, а таква осећања она гаји и испољава према свима који јој оспоравају самоприграбљену титулу лидерке Срба са Косова и Метохије".


Прочитајте још: Српска листа предала кандидатуру за косовске парламентарне изборе


"Сарадња некадашњих страначких колега Оливера Ивановића из ГИ СДП са Српском листом демаскирала је Раду Трајковић, и њу то јако боли, али нико од нас није имао намеру да повреди њена осећања. Нама је политичка каријера Раде са Савског Венца небитна, и не доживљамо је као озбиљног политичког противника", каже се у саопштењу.


Српска листа истиче да је "окупљање српских политичких снага на Косову и Метохији услов физичког опстанка нашег народа, а сваки покушај да се онемогући стварање јединственог српског политичког фронта је рад на штету грађана, и Рада Трајковић то зна, али ипак то чини".


"Њен излазак на изборе да би, како каже, освојила неко посланичко место, показује сву беду њених политичких намера, јер јасно тиме каже да јој циљ није борба за бољи живот Срба на Косову и Метохији или заштита њихових интереса. Она жели посланичко место да би имала чиме да тргује са Албанцима и њиховим заједничким спонзорима", каже се у саопштењу.