ПРИШТИНА - Грађанска иницијатива СДП партија (убијеног Оливера Ивановића) саопштила је у четвртак да ће на предстојеће парламентарне изборе учествовати са осталим политичким опцијама које ће се наћи на листи “Српска листа-Александар Вучић”.


Прочитајте још: Горан Ракић: Српска листа има безрезерну подршку


- Мишљења смо да је Србима на КиМ у овим тренуцима преко потребно јединство и подршка државе Србије ради опстанка и очувања државних и националних интереса- наводи се у саопштењу за јавност Г.И.СДП.

Иначе, рок за предају листа за поменуте изборе заказане за шести октобар је до петка у поноћ а на питање хоће ли и када Српска листа предати листу на овим изборима, Горан Ракић председник ове листе казао је да су још увек у току консултације напомињући д аје рок за предају листе до данас у поноћ као и да су око свега у договору са председником Србије Александром Вучићем који је мишљења да Српска листа треба да учествује на овим изборима.

Рок за предају коалиција је већ истекао и према наводима из ЦИК-а пријаве за учешће на изборима предале су четири предизборне коалиције и то представници коалиције Вакат, састављене од Демократске странке Бошњака, Демократске странке Ватан и Уједињене странка Бошњака.Коалицију су затим пријавиле Алијанса за будућност Косова Рамуша Харадинаја и Социјалдемократске партије Шпенда Ахметија, актуелног граодначелника Приштине.

Трећу пријављену коалицију чине Социјалдемократска иницијатива НИСМА Фатмира Љимаја, Алијанса Ново Косово Беџета Пацолија и Партија правде Ферида Аганија. Истовремено, како је Новостима потврдио Стеван Веселиновић, српски члан ЦИК-а, и две српске партије – Прогресивна демократска странка Ненада Рашића и Нова партија Косова пријавиле су коалицију "Слобода".