СКАНДАЛ у срцу престонице! На реконструисаном Тргу републике, пуном туриста, који је у суботу отворен за пешаке и саобраћај, присталице Савеза за Србију, предвођене шефом одборничке групе у Скупштини града Николом Јовановићем, Марком Бастаћем и Бранком Миљушем, бившим директором листа "Прес" који је био у власништву Драгана Ђиласа и Мирослава Мишковића, покушали су да спрече градске челнике и новинаре да се провозају новим електровозилима "Врабац сервиса", који од суботе бесплатно превозе грађане и туристе у пешачкој зони.

Представници СзС дошли су са намером да прекину промоцију овог возила и да, како су рекли, питају заменика градоначелника Горана Весића, зашто је, како су навели, потрошио 10 милиона евра на улепшавање Трга републике. Представници градске власти и одборници СНС били су у Кнез Михаиловој улици како би отворили нову градску линију, када су на њих насрнули Бастаћ и Јовановић. Свечаном отварању присуствовали су председник Скупштине града Никола Никодијевић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, главни градски урбаниста Марко Стојчић, као и други градски функционери.

Док су окупљени новинари и грађани, али многобројни туристи уживали у првој вожњи "Врабац-сервисом", Бастаћ и Јовановић почели су да добацују градским челницима, а потом и да провоцирају одборнике власти који су били ван возила, међу којима је био и Немања Јоксимовић из СНС. На провокације Бастаћа и Миљуша, који су непрестано добацивали и вређали, одговорио је Јоксимовић који их је упитао докле ће више да малтретирају грађане оваквим својим понашањем.

Прочитајте још - ИНЦИДЕНТ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Представници СзС покушали физички да спрече промоцију "Врапца"

- На Тргу није било у суботу грађана, већ само хулигана, које Бастаћ већ годинама финансира новцем из касе Општине Стари град, на шта је већ дао 167 милиона. Бацали су димне бомбе, малтретирали грађане - истакао је Јоксимовић. - Стао сам испред њих да одбраним новинаре који су покушавали да раде свој посао.

Јоксимовић каже да су "полудели" на питање докле ће више да се иживљавају над онима који не деле њихово мишљење:

- Бастаћ је кренуо да ми се уноси у лице, гура ме главом, да ме вуче, а његови хулигани су ме окружили. Претпостављам да је одлазећи председник општине Стари град нервозан, јер иду избори и зна да више нико неће гласати за њега.

У ВОЗИЛУ БИЛА И ДЕЦА

ПОМОЋНИК градоначелника Београда Андреја Младеновић, у изјави за "Новости", осудио је у суботу инцидент на Тргу републике који су изазвали Марко Бастаћ и његове присталице.

- Хулигани су зауставили возило "Врабац сервиса" у коме су била деца, али и жена у инвалидским колицима. Овај инцидент је сличан оном на ауто-путу када су хулигани палицама нападали возаче у аутомобилима. Месецима су блокирали радове, направили огромну материјалну штету, настављају са различитим инцидентима, провокацијама. Кад немате политику, кад немате идеју, идеологију, онда се понашате као хулигани.