СТРАНКЕ окупљене у опозиционом блоку Савез за Србију донеће до 15. септембра одлуку о бојкоту избора. Остале партије о неизласку на биралишта полемисаће тек када они буду расписани.

Ово је суштина састанка представника опозиционих странака који је у петак одржан у општини Стари град. На договоре су дошли представници СзС Драган Ђилас (ССП), Зоран Лутовац (ДС), Душан Петровић (ЗЗС), Здравко Понош (НС), Југослав Кипријановић (Двери). Ту су били и функционери партија и удружења који су ван овог блока - СДС, ПСГ, "Један од пет милиона"...

Ђилас је после састанка истакао да је НС већ донео одлуку о бојкоту, да ће Двери то учинити наредне недеље, а његова партија 1. септембра.

Прочитајте још - Демократе обарају бојкот?

- До 15. септембра изаћи ћемо са јединственим ставом. Не очекујем да ће се изборни услови побољшати. Одлука о бојкоту није лака, али не могу да нас натерају да треба да скачемо у базен у ком нема воде и да пливамо - рекао је Ђилас о додао да сви сматрају да под овим условима не треба изаћи на биралишта.

Лидер Нове странке Зоран Жовковић истакао је да "још нису нашли објашњење шта доноси бојкот и како ће он средити стање у Србији, али да је јасно да он доноси Александру Вучићу парламемнт без опозиције".

Председник ДС Зоран Лутовац није давао изјаве после састанка. Није било представника ДСС. Како је рекао председник Милош Јовановић, "бојкот је преурањена тема".