Градоначелник Зоран Радојичић каже да је Београд вероватно једина престоница у којој зграда председништва нема заштитну ограду, а одлуку председника Вучића да грађанима омогући да приђу самим вратима зграде сматра одразом "великог поверења и демократије на делу".


"Реакција председника је јединствена и врло храбра, с обзиром на то да су улази било ког државног објекта на свету и председничких резиденција строго ограђени. Као градоначелник, надам се да ће Београђани, без обзира на политичка уверења, имати обзира према институцијама и репрезентативним грађевинама, да ће их поштовати и да се неће поновити покушај упада у зграду председништва", рекао је градоначелник.


Радојичић је подсетио да су по налогу председника Вучића јутрос заштитуну ограду испред зграде председништва уклонили радници Београд пута, након што су у суботу, током протеста "1 од 5 милиона" демонстранти покушали да је насилно уклоне и уђу у зграду.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ЈЕДИНСТВЕН ПРИМЕР У СВЕТУ: По налогу председника Вучића уклоњена заштитна ограда испред зграде Председништва (ФОТО)


"Демонстранти су тим потезом још једном доказали да не поштују основна правила и начела демократије, као ни то да је ова власт легитимним демокартским процедурама и вољом већине изабрана", рекао је Радојичић, а наводи се у саопштењу које је достављено медијима .