НА недавни сукоб премијерке Ане Брнабић и министра за иновације Ненада Поповића, око његових ставова о европским интеграцијама Србије, по свој прилици, тачка је и дефинитивно стављена у четвртак на седници Владе.

Како сазнајемо, актери последње размене баражне ватре у јавности, а ни остали чланови кабинета, нису ни поменули спорење Брнабићеве и Поповића, током којег су са обе стране "пале тешке речи".

Смиривању тензија у Немањиној очигледно су допринела, пре свега, упозорења председника Србије Александра Вучића да се сваки министар пре иступања у јавности консултује са премијерком. И председница Владе последњих дана поновила је поруке да министри страначким ставовима не доводе у питање суштинске циљеве званичне државне политике, међу којима је и чланство у Европској унији.

Прочитајте још - Варнице у Влади због пута ка ЕУ

До последњег окршаја Брнабићеве и Поповића дошло је када је министар за иновације рекао да нема ништа од Бриселског споразума и европских интеграција, на шта му је премијерка узвратила да је то супротно ставу Владе. Она је упозорила да је сваки министар дужан да спроводи договорену политику, а да су они који то нису у стању, "слободни да напусте" фотељу.

Фото: З. Јовановић

Поповићева Српска народна партија (СНП) на то је одговорила саопштењем да је "спремна да не буде део Владе", ако некоме смета то што "бране Косово и Устав".

Иначе, како сазнајемо, премијерка и Поповић нису се од избијања окршаја срели у четири ока.