Потпредседник СНС Марко Ђурић одбацио је данас критике које су изнели представници Савеза за Србију о седам година актуелне власти и истакао да се изливима мржње не могу сакрити чињенице да су Вук Јеремић, Драган Ђилас и "њихови сатрапи" довели српски народ до ивице егзистенције и физичког опстанка.

"Невероватно је колико мржње, неистине, незнања и колико негативног се сакупило данас на једном месту на конференцији тзв. Савеза за Србију. Али, када не постоје аргументи и политика, резултати, морал и љубав према сопственом народу, онда су мржња и лаж једини начин комуникације", навео је Ђурић у писаној изјави.

Ђурић је упитао како Јеремић "без стида" дозвољава себи да говори о Косову и Метохији, када је, каже, у време када је он био министар спољних послова, Србија на КиМ изгубила више него у целој својој историји.

"Надљудским напорима председника Александра Вучића, за ових седам година, успели смо да српски народ на КиМ подигнемо из беде, изградимо школе, обданишта, болнице, омогућимо да наши људи раде и буду плаћени за свој рад, омогућили српском народу да се усправи и поново стане на ноге. А само усправан човек може да се бори да сачува своју породицу, кућу, имање...", рекао је Ђурић.

Он је истакао да до добро знају и Срби на Косову и Метохији и да њих не могу заварати лажима и пропагандом, јер су Срби са КиМ владавину Ђиласа, Јеремића и Бориса Тадића они највише осетили на својим леђима.

"Јасно је нашим грађанима и у Београду и у Косовској Митровици, и свуда у Србији, да би и Јеремић и Тадић и Ђилас поново да се богате и отимају од грађана, јер то је једино што знају и желе да раде", каже Ђурић.

Додаје да њима интерес грађана није битан, као ни када су били на власти, али понавља да народ све то зна и да је зато њихова подршка у народу на нивоу статистичке грешке.

Ђурић је навео и да Јеремић и Ђилас једино упориште данас могу наћи у Приштини, где су се, каже, ових дана Хашим Тачи и Рамуш Харадинај позивали на одлуку Међународног суда правде, "на којој могу да захвале искључиво Јеремићу и ондашњим властима".

"Знају наши грађани и како данас живе, колико су им порасле плате, колико смо смањили незапосленост. Знају да се Србија економски усправила, после пустоши коју су пређашње власти оставиле иза себе. И могу се они трудити да лажима докажу супротно, статистика је неумољива, као и признања из света и Европе, која стижу на адресу председника Вучића и Владе Србије за ред и бољитак који смо увели у нашој земљи", рекао је Ђурић.