НОВИНАРИМА КРИК-а није довољно што нападају мене већ годинама уназад и измишљају разне афере, него су сад прешли и на мог брата, моју братаницу Уну и њену мајку - рекао је у уторак министар финансија Синиша Мали, коментаришући инцидент у којем је, према писању портала "Република", новинар пресрео Милицу Андрић, невенчану супругу Предрага Малог, Синишиног брата.

Мали је рекао да је ћутао када су њега нападали, али да не може да ћути сада када нападају његовог рођеног брата и његову породицу:

- Вероватно им је понестало идеја па немају шта више да кажу о мени, те су прешли на моје најближе, који сад треба да испаштају, иако немају никакве везе са политиком. Ухођење и пресретање на улици мајке са шестомесечном бебом они називају истраживачким новинарством. То је стварно отишло предалеко - казао је Мали.

Прочитајте још - Узнемиравали мајку са бебом да би направили политички ангажован текст

Наводећи да је већ годинама у политици, Мали је рекао да је научио да трпи "њихове бесмислене нападе, добацивања, њихова праћења, њихово чекање сваког јутра на послу у Скупштини града":

- Трпео сам и нападе око непостојећих станова, за које се наравно на крају испоставило да су лажни. Али породица мог брата то не може и не треба да трпи. Само се питам шта је следеће? Колико далеко планирају да иду? Очигледно сматрају да су им у политичкој борби са председником Србије Александром Вучићем сва средства дозвољена.

Медији су раније објавили да је КРИК, наводно, ангажовао особу да прати Милицу Андрић и да је он то чинио док је она шетала бебу у колицима. Он ју је најпре зауставио, поставио јој питање, а затим је пратио до улаза у зграду, што су снимиле сигурносне камере. И Андрићева је потврдила да јој је тог дана особа коју не познаје пришла на улици и питала је да ли је она бебина мајка или сестра, а да ју је затим иста особа пратила до зграде.

Видео-надзор забележио мушкарца који је пресрео Милицу Андрић, невенчану супругу Предрага Малог Фото Република.рс

Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) саопштила је у уторак да је "Српски телеграф" лажно оптужио новинаре тог портала да су пратили невенчану супругу Предрага Малог. Они наводе да особа која се види на снимцима који су објављени на порталу "Република" (који је у власништву "Српског телеграфа") није њихов новинар. У саопштењу КРИК се наводи да је "Српски Телеграф" откриће КРИК о наводним коруптивним везама брата Синише Малог представио јавности као напад на председника Србије.

ВУЧИЋ: УТВРДИЋЕМО КО ЈЕ ПРАТИО

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић, говорећи о нападима на децу, рекао је у уторак да се то што се десило са братаницом Синише Малог тренутно истражује. - Ми ћемо да утврдимо ко је пратио жену и бебу брата Синише Малог Предрага. То лице је са диктафоном питало мајку да ли му је мајка или сестра. Има ту много чудних детаља. То је стварно одвратно. То лице се неће сакрити. То је тактика јапанског праћења - казао је Вучић. Како је рекао, то са бебом није ни за смех, а није ни за шалу. - Да би се ово сакрило настала је кукњава да њих прате - додао је Вучић.