Београд - Уредник Српског телеграфа Милан Лађевић изјавио за ТВ Пинк да није спорно да медији пишу о јавним личностима, али да јесте начин на који је то урађено.

Портал КРИК објавио је текст у којем се истражује зашто Предраг Мали, брат Синише Малог, министра финансија, вози службени аутомобил “ауди” који је иначе власништво приватне фирме. Међутим, Српски телеграф и портал Република објавили су да је новинар КРИК-а пратио Милицу Андрић, невенчану супругу Предрага Малог, док је била у шетњи са шестомесечном бебом.

Према речима уредника Српског телеграфа, та особа која је пратила Милицу Андрић с бебом, могла би кривично да одговара, будући да она није јавна личност, нити има икакве везе с јавним животом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Узнемиравали мајку са бебом да би направили политички ангажован текст

"Наш портал и Република објавили су снимак како човек који се представио као репортер КРИК-а уходи Милицу Андрић и бебу. То се никада није десило. Нико нема ништа против да се пише нешто против функционера, али не на тај начин", истакао је он.

Према његовим речима, "ако се овако ради са шестомесечном бебом, то може да се протумачи и тако да се спреми Вукан Вучић, јер њега могу и да пребију, јер има две године".

"Озбиљно су пређене границе са овим потезом. КРИК, који је објавио ту причу, финансира се средствима ЕУ, а ја питам да ли ЕУ подржава такав начин рада? Да ли се за то залаже ЕУ, да ли је то слобода кретања...“, упитао је Лађевић.

Он је рекао и да ће Српски телеграф ускоро открити пун идентитет мушкарца који је пратио невенчану супругу Предрага Малог док је шетала с бебом. На то питање одговор би требало да дају и МУП и БИА. КРИК би требало да каже да ли је то њихов новинар или не, закључио је Лађевић.