-Припадници тзв. косовске полиције на административном прелазу Кончуљ пребили су па ухапсили седамдесетогодишњег Војислава Тодоровића из Гњилана. Како је саопштио Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ припадници полиције најпре су малтретирали његову супругу.

Полиција тзв. Косова је малтретирала Тодоровићеву супругу, да би потом претукла и ухапсила Војислава Тодоровића-наводи се у саопштењу Марка Ђурића директора Канцеларије за Косово и Метохију и напомиње да је породица Тодоровић једна од ретких српских породица која живи у самом Гњилану.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КО ЈЕ СВЕ ПОЗВАН: Дуг списак осумњичених пред Специјалним судом


Директор Канцеларије за КиМ оцењује и да је то нови пример перманентног притиска на Србе и шовинистичког односа привремених институција према српском народу и још један је доказ да је циљ Приштине етнички чиста територија Косова и Метохије.

Најоштрије осуђујем овакво нецивилизацијско и дивљачко понашање и позивам представнике међународне заједнице у јужној покрајини да коначно реагују и стану на пут таквим изливима мржње према припадницима српске заједнице и хапшењима искључиво на основу етничке припадности - поручио је директор Ђурић у саопштењу за медије.

Он је додао да  свима мора да буде јасно да су Срби са КиМ чвршћи него што ико мисли, и да ће, уз недвосмислену подршку своје државе Србије, остати и опстати на својим огњиштима, без обзира на све нападе и притиске који се појачавају након очигледне ујдурме албанских политичких првака и њихове међусобне борбе за власт, која се своди искључиво на то ко ће показати већу мржњу према Србима и Србији.