СЕДНИЦА Главног одбора Социјалистичке партије Србије заказана је за понедељак, а на дневном реду би могао да се нађе избор потпредседника и осталих функционера странке. Постоји могућност да се донесе одлука да социјалисти напусте владајућу коалицију у београдској општини Стари град.

Дневни ред предложиће председник партије Ивица Дачић, који на страначки састанак стиже после званичне посете Сједињеним Америчким Државава. Шеф посланичког клуба социјалиста у Скупштини Србије Ђорђе Милићевић, који се помиње као један од нових потпредседника, каже за "Новости" да не зна о чему ће разговарати на ГО.

- Председник је тај који предлаже дневни ред и ја ћу га прихватити. Он има легитимитет и визију и до сада су се све његове одлуке показале добрима. На нама је да радимо свој посао, што ја и чиним - каже Милићевић.

Прочитајте још - Бастаћ таргетирао новинаре

Дачић је прошле године изабран четврти пут за председника странке, али је остало да се реши избор потпредседника СПС. Постоји могућност да предложи нова имена или да се реизаберу они који су већ на овим позицијама. Тренутно је заменик председника историчар Предраг Марковић, док су потпредседници Славица Ђукић Дејановић, Жарко Обрадовић и Александар Антић. Титулу почасног председника има Милутин Мркоњић.

После низа акција које је против радова у Београду спровео председник Општине Стари град Марко Бастаћ, социјалисти су одлучили да више не буду део власти у централној београдској ошштини. У СПС објашњавају да подржавају пројекте које спроводи београдска власт, чији су део.

КАМПАЊА

ТОКОМ Главног одбора највероватније ће се разговарати о припремама за изборе, најављеним за пролеће следеће године. Циљ је да се што пре подигне база како би спремно дочекали почетак кампање, која ће се захуктати од јесени.