Председник Покрета слободних грађана, Сергеј Трифуновић на свом Твитер налогу написао је:

Драги организатори протеста: Ви бејасте грађански протест, јел тако?

Оптужујете Вучића за поларизацију, а шта значи овај политички проглас?

Чије дупе ви овде заступате? Стварно, јесте ли нормални?” и додао:

"Питање је заправо, ко води протесте?

Јер мени су рекли да су то грађански протести и да политичари немају везе с тим. То су ми рекли на првом протесту кад ме је обезбедјење зауставило кад сам кренуо ка бини да поздравим брата. Плашили су се да не дај Боже, узмем микрофон.”"1 од 5 милиона": “Ко се не придржава бојкота да не долази”

Иначе, Студент Мартин Бежинаревић, један од организатора протеста "1 од 5 милиона" поручио грађанима да је бојкот избора једина опција и апеловао да се сви потписници Споразума с народом придржавају тог документа, јер - у супротном - за њих неће бити места у оквиру суботњих демонстрација.

"Апелујемо да сви говорници, сви људи који су својим делом и радом допринели протестима, да наставе причу и подрже бојкот и Споразум с народом, то им је обавеза и право", рекао је студент Мартин Бежинаревић.

Бежинаревић је, коментаришући недавно гостовање председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића на телевизији Н1, навео како је Трифуновић најавио да ће тај покрет изаћи на следеће изборе.

Студенткиња Валентина Рековић осврнула се на прошлонедељни ауторски текст председника Србије Александра Вучића.

Она је рекла да је Вучић дубоко поларизовао друштво као и да је и у ранијим говорима етикетирао организаторе протеста чиме је изазвао пребијање студената и медијски линч јавних личности.

Она је рекла да је Вучић директно одговоран за сво насиље које распирује својим изјавама и етикетирањем неистомишљеника као и да на тај начин угрожава слободу у друштву.