Поводом лажи и неистина које је на рачун председника Градског одбора СНС Јагодина, Николе Радосављевића, изнео вођа протеста „1 од 5 милиона" у Јагодини, Никола Радосављевић се обратио саопштењем:

У дану када је Србија била центар светских дешавања посетом председника Француске, Емануела Макрона Србији и отвореним симпатијама и подршком председнику Србије Александру Вучићу и српском народу од стране Макрона, Ђилас и његови следбеници шире лажи и неистине по Србији. Једна од таквих гнусних лажи стиже из кухиње вође протеста „1 од 5 милиона" у Јагодини, Саше Живковића, званог Рика, који својим несумњивим ауторитетом и јаком личношћу у граду од 80.000 становника редовно на протестима окупља импозантну бројку од 20 следбеника и на тај начин прети да се активно укључи у политички живот Јагодине.

Један од разлога због чега му оволико људи верује је вероватно и тај што лаже, измишља и привиђа му се као и његовом лидеру Ђиласу, како би преварио још неког следбеника. Уз њихову већ познату политику претњи, етикетирања и уцена политичких неистомишљеника, слали су разним медијима лажи да је Основно јавно тужилаштво у Јагодини одустало од гоњења за напад на председника Градског одбора СНС Јагодина, Николу Радосављевића, од стране вође протеста „1 од 5 милиона" у Јагодини, и ако у службеном документу Захтева за покретање прекршајног поступка за писмене јасно пише да се води искључиво прекршајни а не кривични поступак. На тај начин вођа протеста „1 од 5 милиона" у Јагодини је у стилу свог ментора Ђиласа најпре уценио, а онда и обмануо не само медије који су пренели лажни демант, него и целокупну јавност, на шта је реаговало и Основно јавно тужилаштво у Јагодини својим саопштењем за јавност од 16.07.2019. године, потписаним од стране Основног јавног тужиоца, Александра Цветковића, које непобитно потврђује лажи Ђиласових следбеника.

Прочитајте још - ИНЦИДЕНТ У ЈАГОДИНИ: Вођа протеста „Један од пет милиона" тражио председника Градског одбора СНС-а, па вербално напао његове колеге

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОСНОВНОГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА ЈАГОДИНА

У више средстава јавног информисања дана 15.07.2019. године, објављена је информација да је "Основно јавно тужилаштво у Јагодини одустало од гоњења Саше Живковића, осумњиченом да је претио Николи Радосављевићу."

Обавештавамо да означена информација није истинита, имајући у виду да Основно јавно тужилаштво у Јагодини није предузимало било какве кривично-процесне радње у вези спорног догађаја, па самим тим није могло да "одустане од било каквог гоњења, нити да одбаци било какву кривичну пријаву."

Према нашим сазнањима против окривљеног Саше Живковића у вези критичног догађаја, Полицијска управа у Јагодини је поднела прекршајну пријаву Прекршајном суду у Јагодини.

Основни јавни тужилац, Александар Цветковић.

Наиме, да подсетимо јавност да је вођа протеста „1 од 5 милиона" у Јагодини, дана 22.03.2019. године неовлашћено упао у канцеларију председника Градског одбора СНС Јагодина, Николе Радосављевића и пошто га ту није затекао вербално је напао запослене у Републичком фонду здравственог осигурања у Јагодини, све време претећи и вређајући његове колеге. Цео случај је пријављен Полицијској управи у Јагодини која је од присутних узела изјаве и на основу прикупљених података и чињеница покренут је прекршајни поступак пред Прекршајним судом у Јагодини, који је у току, а због нарушавања јавног реда и мира и непристојног понашања.

Такође, на све могуће начине вођа протеста „1 од 5 милиона" у Јагодини покушава да утиче и на исход суђења тиме што застрашује сведоке и објављује јавно, на друштвеним мрежама њихова имена са адресама становања, чиме је угрозио њихову безбедност и безбедност њихових породица. За новонастале догађаје обавештена је и Полицијска управа Јагодина, а сведоци у овом поступку ће и званично поднети пријаву против истог због угрожавања сигурности и утицања на ток суђења.

Прочитајте још - Јагодина: Тужилаштво одустало од гоњења Саше Живковићa

Још једном молим све надлежне органе да подједнако заштите грађане Јагодине и грађане Србије од оваквих силеџија, лажова и превараната који желе да преваре систем, новинаре и јавност, заједно са њиховим менторима у Београду, на челу са Ђиласом, Обрадовићем и Јеремићем и казне их тако што ће следити само пристојну и нормалну Србију, а не Србију коју они представљају, за коју сам сигуран да никада неће бити већинска."