Потпредседник СНС Марко Ђурић оценио је данас да је Демократска странка годинама формирана као интересна група чији је једини циљ био стварање "жуте тајкунске елите" и природно је што се тај пројекат распукао као балон од сапунице.

Само неко ко живи у паралелној стварности, каже Ђурић, може да се нада да ће грађанима успети исту превару да прода два пута.

"Зоран Лутовац, ако жели да има политичку будућност, треба да се пробуди из фатаморгане о Демократској странци као окупљалишту српске елите, и да схвати да демократија постоји како би власт била у рукама грађана, а не жуте тајкунске олигархије, као и да Србија постоји и изван круга двојке, иако чак ни на том потезу Демократска странка одавно више не ужива већинску подршку", саопштио је функционер СНС поводом ауторског текста лидера ДС у листу "Данас".

Прочитајте још - Ђурић: Албанија полигон за пласирање лажне државе

Ђурић наводи да Лутовац популизмом назива деловање Српске напредне странке за народ и у интересу народа, јер се осећа као биће вишег реда и не схвата да глас сваког земљорадника и фабричког радника вреди колико и његов, и да сваки грађанин Србије има једнако право на живот, срећу и бољу будућност.

Та Лутовчева „жута грозница“, делирични осећај више вредности од којег пати читава опозициона лажна елита, јесте друштвена болест која је излечена доласком Српске напредне странке на власт, каже он.

Наводи да демократија у Србији више никада неће бити привилегија повлашћених "жутих тајкуна", као што ни моћ одлучивања више никада неће бити одузета од народа и пренета "у руке шачици бескрупулозних партијских комесара Демократске странке".

Према Ђурићевим речима, развалина од странке којом Лутовац данас управља, и њене ћерке фирме којима управљају Јеремић, Ђилас и Тадић, јесу карантини за оне који и даље пате од неоснованог осећаја више вредности.

И док се они дуре због тога што им је народ на изборима одузео њихово богом дано право да владају и управљају, Србија постаје успешна и модерна земља, и то је оно што Лутовац и њему слични не могу да опросте ни Србији ни њеним грађанима, закључио је Ђурић.