ПИТАЊЕ решавања косовског проблема је питање пре свега за Србе и Албанце. Да су нас оставили на миру, могуће је да бисмо се ми већ досад договорили. Али је проблем што ни Косово ни питање бивше Југославије није никад било само питање народа који ту живе - рекао је у понедељак председник Александар Вучић. Он је рекао да је суштина политике коју води да "ми узмемо ствари у своје руке".

Вучић је навео и да је добар део посла у снабдевању Срба на КиМ основним потрепштинама успео, бар за наредних месец дана, јер није могуће неког снабдети робом за наредну годину.

Најавио је и да ће приликом посете француског председника Емануела Макрона Србији наредне недеље, бити потписано око 20 различитих споразума и да ће са њим разговарати о економској, политичкој сарадњи и европском путу Србије, као и о Косову.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Вучић: Да су нас оставили на миру, можда бисмо се и договорили са Албанцима

- Председник Француске долази на два дана у Београд, неће ићи у друге земље у региону и то представља велику част за Србију - рекао је он, уз оцену да је реч о једном од двоје најважнијих европских лидера у Европи, коме припада будућност и чија улога у Европи расте.

Макрон је у Србију требало да дође крајем прошле године, али је посета отказана због унутрашњих проблема у Француској. Како је предвиђено, њему ће бити приређен свечани дочек испред Палате "Србија", потом следи тет-а-тет разговор са Вучићем, па конференција за медије. Биће одржан и састанак двеју делегација, а француски председник ће посетити и Ново гробље, Споменик браниоцима Београда, Калемегдан и Споменик захвалности Француској...