Ситуација са снабдевањем Срба на северу Косова и Метохије основним животним намирницама је и даље веома тешка, јер Приштина и даље настоји да на све начине спречи доставу робе из централне Србије, изјавио је данас Тањугу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.


"Највише бих волео да могу да кажем да је снабдевање наших грађана на северу КиМ нормализовано, али бојим се да због тврдоглавог истрајавања Приштине на таксама за робу из централне Србије ,ситуација у догледно време неће нормална. Дакле, Приштина и даље настоји да нам отежа, али успевамо некако", рекао је Ђурић.


Како је истакао, приштински полицијски и царински органи и даље веома темељно контролишу све путеве који воде од централне Србије према северу КиМ, и Србија уз велике тешкоће последњих дана успева да грађанима, те здравственим и високошколским установама, обезбеди одређену количину основних намирница.


Ђурић је на грађане на северу КиМ апеловао да не праве залихе, јер Србија ће, упркос тешкоћама и препрекама које поставља Приштина, наставити да налази начине да нашем становништву доставља прехрамбене производе и лекове и гарантује колико-толико стабилно снабдевање.


Привредници са севера КиМ, који добављају робу широке потрошње из централне Србије, прошле седмице су, у договору са власницима продавница, организовали дводневни протест упозорења, реагујући тако на све теже снабдавање тог дела наше јужне покрајине и заплене робе и возила од стране косовске полиције.


У међувремену, прехрамбени производи из централне Србије поново су се појавили на рафовима продавница на северу КиМ, а председник Александар Вучић јуче је изразио очекивање да ће Србија наредних дана успети да ситуацију са снабдевањем додатно побољша.


Портпарол косовске царине Адриатик Ставиљеци изјавио је за Клан Косова да није забележен већи прилив робе из Србије на Косово.ЂУРИЋ: ВУЧИЋ ИМА ПОДРШКУ СВАКОГ ЧЛАНА СНС-

Александар Вучић је камен темељац СНС-а, ужива подршку сваког члана те странке, која не жели да разматра опцију његовог одласка са места председника, рекао је потпредседник напредњака Марко Ђурић поводом најаве њеног лидера да би наредне године могао да се повуче са челне позиције.

"Ми у СНС видимо председника Вучића као човека који је камен темељац наше странке. Он ужива подршку сваког члана и не желим да размишљам у другом правцу осим да наставимо заједно да се боримо и да радимо оно што смо радили од 2008. године", рекао је Ђурић за ТВ Пинк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић: Да су нас оставили на миру, можда бисмо се и договорили са Албанцима

Он је подсетио да је Вучић рекао да подржава и воли СНС и да ће то наставити да радии у будућности.

Додаје да је тешко издржати свакодневни притисак и негативну климу, да се на друштвеним мрежама и у појединим медијима појављује "пљувачки цунами на Вучића" са гомилом лажи.

"Човек се труди, бори, ради, улаже себе и онда сваког дана буде суочен са најмонструознијим нападима и на његову породицу и на њега лично. Неко сматра да ударајући на чланове породице може да га политички ослаби. То мало ко може да издржи", закључио је Ђурић.