Албански премијер Еди Рама рекао је данас да Србија не треба да се осећа угрожено због споразума Тиране и Приштине о заједничкој спољној политици, те поручио да у региону треба престати са "истим старим сра**ма из прошлости" и ићи напред.

Овај директан и за званичнике неуобичајен одговор Рама је дао на питање новинара у Познању да ли тај споразум угрожава регионалну стабилност и доприноси стварању Велике Албаније.

Прочитајте још - Споразум о заједничкој спољној политици Приштине и Тиране


"Београд има своје мишљење и позицију, ми имамо своје", рекао је Рама и додао да је споразум са Приштином била исправна одлука и да је то требало још раније да се уради, те да нико због тога не треба да се осећа угрожено.

“Ми никог не нападамо, само јачамо међусобну сарадњу. То је нормално. Желео бих да и са Србијом јачамо сарадњу и да идемо напред. Не видим зашто би се Србија осећала нападнуто”, рекао је Рама и дoдатно појаснио, не бирајући речи:

“Ми у региону треба да престанемо са истим старим ср**има из прошлости. Сви у региону треба да иду напред, да се ради на јединственом тржишту, а не да се прави атмосфера као да је неко нападнут”.