На церемонији инаугурације новог председника Панаме, Лаурентина Кортиса Коена, који је победио на изборима одржаним у мају 2019. године, Србију представља први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

Током свечаног пријема, организованог у оквиру свечаности испраћаја претходног председника Хуана Карлоса Вареле, министар Дачић имао је прилике да у неформалним сусретима непосредно разговора са бројим високим званицама из целог света, међу којима су били краљ Шпаније Фелипе Други, потпредседник Ел Салвадора Феликс Уљоа, секретар за трговину Сједињених Америчких Држава Вилбур Рос, министар пољопривреде Кине Хан Чангфу, министри спољних послова Шпаније, Чилеа, Перуа, Боливије, као и са другим високим званицама из политичког, привредног и културног живота Панаме и региона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Dačić na sastanku Organizacije američkih država

Исабел де Саинт Мало де Алварадо потпредседница, истовремено, и министарка иностраних послова Панаме, у пријатељском разговору са првим потпредседником Владе Србије и министром спољних послова Ивицом Дачићем високо је оценила присуство делегације Србије на свечаности инаугурације новог председника Панаме истакавши да је то још једна потврда ангажованости Србије у грађењу пријатељских веза са Панамом са којом постоји традиција добре сарадње још из периода некадашње Југославије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Dačić u Medeljinu: Srbija će nastojati da bude odgovoran partner OAD

Церемоније примопредаје власти између претходног председника Хуана Карлоса Вареле и наступајућег Лаурентина Кортиса Коена биће завршена полагањем свечане заклетве наредног председника, саопштено је из МСП-а.