ПРЕДСЕДНИК тзв. Косова Хашим Тачи је коментаришући закључке Савета о општим питањима ЕУ рекао да се мора зауставити стагнација и изолација косовских грађана, преноси РТК 2.

Хашим Тачи је на Фејсбуку написао да је са заабринутошћу прочитао разочаравајуће закључке Савета Европске уније за општа питања.

"Јасно је да су унутрашња превирања замаглила визију ЕУ, која није успела да превазиђе протекционистички инстинкт и занемаривање читавог региона, посебно Косова. Ми нисмо криви за унутрашње проблеме ЕУ, нити представљамо ризик за ЕУ. Према томе, не можемо се квалификовати као криви за смањење улоге ЕУ у региону и на Косову због њених сталних неуспеха", написао је Тачи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тачи открива шта га је изненадило на сусрету у Берлину

Додаје да је Косово очекивало само позитивно реаговање за крај непреведне изолације народа Косова. "Нажалост, ЕУ третира Косово другачије у поређењу са другим земљама, а та неправда не пролази незапажено. Али, не пролази незапажено ни конструктивна посвећеност наших државних институција у координацији стратешких циљева у интересу земље", написао је косовски прердседник, преноси РТК 2.

Позвао је институционалне лидере и лидере парламентарних политичких странака да размисле о тешкој ситуацији са којом се Косово суочава у остваривању могућности за чланство у ЕУ и НАТО.

"Изолација и стагнација морају да се зауставе. Грађани Републике Косова заслужују развој и интеграцију Косова у евроатлантске структуре", закључио је Тачи на крају поста.