ПРЕДСТАВНИЦИ десно оријентисаних партија које би пред парламентарне изборе могле да се удруже у један блок, међу којима су ДСС и Шапићев СПАС, имају жељу да њихову листу предводи нека нестраначка личност изузетно успешна у свом послу. Како "Новости" сазнају, први пик им је Даница Грујичић, један од водећих неурохирурга у Србији.

Њу изузетно цени председник ДСС Милош Јовановић, који је то и истицао у неколико медијских наступа говорећи похвално о њеном раду, енергији, ентузијазму и борби за уређену земљу. Грујичићева, која није одговорила на телефонске позиве "Новости", својим акцијама и инсистирањем да се утврди утицај НАТО бомбардовања на здравље људи уклапа се у патриотски курс десних странака.

Иначе, према незваничним информацијама "Новости", нови патриотски савез ће формално бити озваничен почетком јесени. Разговори између лидера су у току и за сада нема неких непомирљивих препрека. Окоснице њихових програма и политичких циљева се уклапају, па ни бираче неће изненадити коалиција ДСС, СПАС, НСП и Здраве Србије.

Такође, према нашим сазнањима, лидер Здраве Србије Милан Стаматовић у последње време се дистанцирао од Савеза за Србију, чији је члан, али и од "Двери" са којима има потписан споразум о сарадњи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Александар Шапић: Погрешно је тражити оставку од Вучића

Према истраживањима, удружен патриотски савез готово сигурно би обезбедио места у парламенту. Према последњим проценама "Фактора плус", евентуална коалиција само ДСС и СПАС освојила би 6,6 процената гласова.

КАНДИДАТУРА

ДАНИЦУ Грујичић за председника Србије кандидовао је 2012. године Социјалдемократски савез. Освојила је 30.602 гласа или 0,78 одсто и завршила на последњем месту од 12 кандидата. Међутим, њена популарност седам година касније неупоредиво је већа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВОСТИ САЗНАЈУ: Професорка Грујичић директор Онкологије