Косовски председник Хашим Тачи наставио је и данас са "мапирањем" места наводног геноцида на Косову и Метохији, објавом да не сме бити заборављен злочин који се, како тврди, пре 21 годину десио у селу Либеник у Пећи, где су, како наводи, становници тог места убијени и масакрирани.


РТК2 преноси да је Тачи на Фејсбуку написао да ниједан од српских команданата и извршилаца тог наводног масакра није изведен пред лице правде.


Ово није први пут да Тачи путем ове друштвене мреже или на скуповима помиње годишњице наводних злочина српских снага.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - TAČI OPTUŽUJE: Srbi kod Prizrena izvršili genocid i etničko čišćenje


Средином месеца у Призрену, у насељу Кориша, рекао је да су су жртве страдале у том насељу током сукоба на Косову и Метохији - жртве геноцида и етничког чишћења.


Тачи је тада рекао да је добро што је косовска скупштина одлучила да разматра доношење резолуције и других аката којима ће бити осуђен наводни геноцид, а на основу којих Приштина планира да потражи правду пред међународним инстанцама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “NOVOSTI” OTKRIVAJU: Tači i Veselji proganjaju porodice žrtava


Он је такође, учествујући на спомен-академији одржаној на 20. годишњицу наводног масакра у Ћушку, Пављану, Захаћу и Лабљану код Пећи, тврдио да за 400 масакара које је, по њему, извршила Србија, још увек нико није осуђен.