Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас Српској листи на победи и захвалио свим грађанима на северу КиМ који су изласком на изборе то омогућили.

"Ово је најбоља потврда политике и јединства", рекао је Вучићн и додао:

"Желим да захвалим свима који су изашли на изборе на КиМ у нашој земљи, у нашој Србији", рекао је Вучић у телефонском обраћању, након што га је позвао кандидат за градоначелника северне Косовске Митровице Горан Ракић и укључио спикерфон.

Вучић се телефоном захвалио грађанима што су гласали, како је рекао, без обзира на то што су ијх са различитих страна да не гласају.

Pročitajte još - IZBORI U ČETIRI OPŠTINE NA KiM: Zatvorena birališta, izašlo oko 43 odsto birača (FOTO+VIDEO)

"Иако провоцирани од свих да на изборе не изађу, да није важно ни ко ће да их представља, јер немамо шансу наши људи су показали огромну енергију и жељу да се боре", рекао је Вучић а слушали су га грађани и активисти Српске листе и сва четири кандидата Српске листе за градоначелнике.

"Огромно хвала свим тим људима који су на изборе изашли и хвала за велику подршку коју је Срспак листа добила. И у Митровици, и у Звечану, и у Лепосавићу и у Зубином Потоку. Не зато што смо тиме решили све наше проблеме. Нисмо, али смо показали да ћемо заједнички јединствено да се боримо за решавање тих проблема и за интересе нашег народа, нагласио је председник Србије.

 IZBORI NA KiM: Srpska lista proglasila pobedu; Građani Mitrovice na ulicama, Đurić: Nastavićemo da se borimo

"Мислим да после свих претњи, после свих уцена и после свих ужасних увреда, празних и тешких речи које су против Српске листе и против свих нас изговарали и Албанци, али и неки Срби, да је ово најбоља потврда политике јединства, политике борбе за наше виталне националне интересе и за наше најважније државне интересе", закључио је Вучић.