Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма позвао је гласаче да на локалним изборима за председнике четири општине на северу Косова и Метохије гласају за Српску листу.

„Када су у питању избори за председнике четири општине на северу Косова и Метохије, то нису локални избори или избори за персонална решења. То су избори за Београд или Приштину", изјавио је Марковић Палма позвао све грађане из тих општина да масовно изађу на изборе у недељу 19. маја и гласају за кандидате Српске листе.

"Албанци су уз савете неких европских држава и једне велике државе мислили да Срби неће изаћи на те изборе, због што нису укинули таксе, што је и даље услов за наставак дијалога. На тај начин су хтели да преузму општине Северна Косовска Митровца, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток. Европа и даље толерише све што косовски Албанци раде мимо свих докумената и потписа. Предлажем Европској унији да дају косовским Албанцима визну либерализацију, а ми ћемо аутобусе и имаће за годину дана њих пола милиона у својим државама", додао је он.

ПАЛМА: ПОДРЖАВАМ ТИЈАНИН ЗАКОН


Марковић је истакао да подржава доношење "Тијаниног закона".

„Наш је став да убице, силоватељи, манијаци и педофили треба да буду најстрожије кажњени, а повратници у затвор, односно они који поново направе неко кривично дело треба да добију 10 пута веће казне него први пут", рекао је председник Јединствене Србије.

„Чак бих тај закон спороводио и ретроактивно и за оне који се налазе у затвору, а извршили су дела на које се тај закон односи, посебно на убиства и силовања деце. Такође таквима би забранио и шетње у затвору, а камоли одсуства, јер има силоватеља који оду на викенд и поново направе исто дело", изјавио је Марковић.

Прочитајте још - Ђурић позвао Србе да гласају са Српску листу 19. маја


Он се, такође, осврнуо и на бојкот опозиције.

„Делу опозиције у Србији која бојкотује парламент и код ове тачке дневног реда, грађани више никада неће веровати, као што нису ни до сада. Ово је чист аутогол тог дела опозиције. Понављам ранији предлог да они посланици који су у сталном радном односу у Скупштини Србије и који примају плату од пореза грађана Србије, привредника и пољопривредника морају да дођу на посао и да буду на свом радном месту. Они који не долазе на посао не треба да примају плату. Србија је економско стабилна земља, међународно популарна и постаје и правна држава", поручио је он.