ПОСЛАНИК Демократске странке Радослав Милојичић Кена накратко ће прекинути бојкот и ући у салу Скупштине како би гласао за измене Кривичног законика којима се уводи доживотна казна за убице и силоватеље деце.

Отац убијене Тијане Игор Јурић захвалио је демократи, на шта је Милојичић на "Фејсбуку" рекао: "Нема на чему. Дивим вам се на снази и упорности и хвала вама."

Потез посланика ДС изазвао је и коментаре у којима га питају због чега не поднесе оставку, ако већ руши бојкот.

- Присуством ћу моћи да своју и другу децу погледам у очи, а оставку бих поднео да радим нешто неморално и да нисам имао три пута бољи резултат од странке - одговорио је Милојичић.

Демократа из Смедеревске Паланке један је од чланова ДС који сматра да је излазак из клупа био грешка. На истом становишту су и Гордана Чомић, Весна Марјановић, Драгољуб Мићуновић... За прекид бојкота макар на дан због "Тијаниног закона" је и Санда Рашковић Ивић из Народне странке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убицама деце – доживотна

У опозиционим редовима, углавном ДС и СМС, сматрају да су се одазвали на позив председника ССП Драгана Ђиласа да бојкотују парламент, а да је њега ова тактика најмање погодила, јер је посланичка места стекао тек недавно, оснивањем странке. С друге стране, гласачи су остали ускраћени за дискусије демократа.

Шеф клуба СНС Александар Мартиновић критиковао је посланике који не учествују у расправи:

- Нема великих заговорника борбе против криминала, нема господе из ДС и Двери, партије Бориса Тадића. Па, како да дођу када су им газде највећи лопови и тајкуни.

Он је оценио да је прави разлог бојкота то што не смеју да се замере својим газдама Ђиласу и Вуку Јеремићу и да разуме "страх Милојичића од Ђиласа", због чега ће демократа доћи само на гласање, а не и на полемику.


ПОЛЕМИКА ПЕШИЋЕВЕ И ЈУРИЋА

БИВШИ посланик Весна Пешић позвала је на "Твитеру" парламентарце да не гласају за "'Тијанин закон', јер мења појам човека као бића које подлеже променама и ресоцијализацији".

Одговорио јој је Игор Јурић рекавши да је закаснила, јер је "Тијанин закон" усвојен још 2015, и предвиђа да полиција крене у потрагу за несталим дететом одмах.

- Што се тиче доживотне казне без могућности условног отпуста, тражимо га искључиво за најтеже облике тешких кривичних дела где су жртве деца - одговорио је Јурић.