Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је вечерас Србе на северу Косова и Метохије да изађу на изборе у недељу 19. маја и гласају за Српску листу да не би дозволили да Албанци преузму контролу над српским општинама.

Указујући да се албанска страна нада да ће Срби 19. маја бити лењи и подељени и посвађани, Ђурић је поручио да "ми морамо да победимо за Србију".

"Ми тада бранимо наше кућне прагове и право да то буде спрско као што је увек било. Они би хтели да у Косовској Митровици победи албански кандидат Гонџа Чауши. Неки нажалост су се и одавде нашли да то подрже, као ови из СЗС", рекао је Ђурић гостујући на телевизији Пинк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đurić: Izlazak na izbore građanska i srpska dužnost

Он је указао да ови избори нису такмичење као класичној политичкој утакмици, као у другим деловима Србије.

"Према Албанцима морамо да будемо јединствени и морамо сви да изађемо и да подржимо Српску листу, као једину српску опцију тамо", нагласио је Ђурић.

Он је осудио најаву једног од организатора протеста "1 од 5 милиона", Марка Јакшића из Косовске Митровице, да ће гласати за кандидата албанске партије, оцењујући да то није наивно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đurić: Važno da izbori na KiM prođu bez incidenata

"Он је сада јавно и отворено позвао грађане да гласају против спрског кандидата, а за албанског кандидата. То све говори о њима и њиховој политици. Молим грађане на северу КиМ да не наседају на овакве ствари јер не смемо да дозволимо да паднемо у блато такве дневне политике којој ништа није свето и која је спремна све да жртвује зарад наде да би једног дана могли да се дочепају власти", нагласио је Ђурић.

Истакао је да ови избори у четири општине на северу КиМ немају никакве везе са дневном политиком.

"Ово су избори у којима се ради о опстанку четири општине са српском већином", закључио је Ђурић.