Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Владе Бугарске Бојком Борисовом, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.


Вучић је изразио задовољство што две земље интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке. Он је истакао да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.


Вучић је рекао и да ће наша земља наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, а с премијером Борисовом посебно је разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање две земље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Коридор 10 мења слику Србије


Свог саговорника је обавестио о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, те најавио да ће последња деоница аутопута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.


Двојица саговорника разговарала су и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода "Балкански ток", који, по предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања, наведено је у саопштену службе за сарадњу с медијима председника.