ПРИШТИНА - Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, састао се са амбасадорима и шефовима међународних мисија у Приштини, којима је пренео да је био веома изненађен када је сазнао да није било координације са Сједињеним Америчким Државама око самита земаља Западног Балкана у Берлину.

Приштинска Газета Експрес преноси да је Тачи рекао и да је фрустриран чињеницом да земље ЕУ нису јединствене у погледу либерализације визног режима за грађане Косова.

Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине, Тачи је, како се наводи, рекао да ће наредни састанак, у оквиру тог процеса, бити одржан на инсистирање француског председниа Емануела Макрона у Паризу, 1. јула.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХАРАДИНАЈЕВ БРАТ ПОРУЧИО: Тачи да делује у складу са уставом тзв. Косова; Не журимо да постигнемо коначни споразум са Београдом

"Поздрављам добру вољу канцеларке Ангеле Меркел и инсистирање председника Макрона да питања Западног Балана крену с мртве тачке", рекао је Тачи, пише Експрес.

Поновио јеи да сматра да процес дијалога Београда и Приштине треба да буде финализован обавезујућим споразумом за, како је рекао, "обе државе".

Што се наметнутих такси Приштине на производе из Србије тиче Тачи је рекао да рекао да ова мера треба да остане на снази.