ОДБОРНИК Скупштине у Београду и члан СНС Небојша Бакарец реаговао је отвореним писмом на објаву на Твитеру Народне странке у Новом Саду са Вуком Јеремићем на челу о Српској православној цркви.

Његово обраћање преносимо у целости:

Неке ствари су свете чак и највећим хуљама, бандитима и злотворима. Последњим ставом Ваше странке, који је Ваш лични став, пошто сте га одобрили, показали сте да сте гори од тога. Успели сте да увредите и Цркву и Патријарха и председника Србије. Покушали сте да их понизите, оптужбама за симонију, узурпаторство и злоупотребу положаја. Покушали, али нисте успели. Увредивши СПЦ у целини, понизили сте себе. Прошле године сте више пута оптужили Србију да је фашистичка. Изопштили сте се из православља и српства, и уписали у анале бешчашћа.

Шокантно је да баш Ви недостојни, оптужујете било кога да поткупљује или да је поткупљен. Листа Ваших сагрешења је бесконачна. Као министар сте преговоре о КиМ пренели из надлежне УН, у ненадлежну ЕУ. Ви сте пред Скупштином УН, неспорно питање суверенитета Србије учинили спорним, штеточинским захтевом Међународном суду правде. Ви сте током мандата на своја луксузна путовања потрошили више од 3,6 милиона евра. Ви сте сами себи, као министар, доделили 55.000 евра дневница, чиме сте дуплирали износ своје плате. Ви сте за 5 година туристичког министровања, на службеном путу провели преко 2,5 године! Штетним уговором који сте Ви потписали са "Енергопројектом", 2012. године, држава је, сумња се, оштећена за више од 5,2 милиона евра. Ваше организације и фирме, „ЦИРСД“ и „Вук Јеремић ПР Агенција“, су на екстремно сумњив начин добиле преко 7,5 милиона евра „донација“. Само Вам је Ваш главни ортак, Патрик Хо „донирао“ 5,3 милиона долара! Он је недавно у Њујорку, осуђен је на три године затвора, због корупције и прања новца. Кинеске власти су у марту 2018., ухапсиле и притвориле и Вашег главног „донатора“ мегатајкуна Ји Ђианминга, који је шеф Патрика Хоа. Под истрагама су и други ваши партнери Емилио Лозоја и Шеик Тидиан Гађио. Недавно сте, говорећи о пореклу свог богатства, обманули јавност да сте запослени као члан борда „Партнерс груп“, што је ова компанија демантовала. Седамнаестог марта ове године, са камиона сте хистерично вриштали да Вучић пада до Ускрса! Васкср дође и прође, а Вучић не да није пао, већ је ојачао. Пали сте и пропали баш Ви и Ваши протести, баш пред Ускрс. Слично тој својој неинтелигентној изјави, Ви сте 2. јануара 2019.,изјавили да Путин презире Вучића. Четири дана касније Путин је одликовао Вучића једним од највиших руских ордена. Имате ли одговор на све ово?