ФРАНЦУСКИ "Колектив за мир на Косову" покренуо је петицију у овој земљи за повлачење једнострано проглашеног признавања Косова.

- Циљ нам је да Француска преиспита своју одлуку и придружи се списку оних земаља које су до сада већ повукле признавање, да би се исправила историјска неправда и успоставило међународно право. Желимо да се о свему покрене дебата у француској скупштини. Већ смо у контакту с неколико политичких странака - истиче за "Новости" председник "Колектива за мир на Косову", историчар и професор на Универзитету у Версају, Алекси Труд.

Прочитајте још - Макрон хоће кључну улогу у дијалогу

У позиву на потписивање петиције се истиче да је намера да се до доласка председника Србије Александра Вучића на састанак у Паризу почетком јула сакупи 100.000 потписа које организатори петиције желе да предају скупштини и влади Француске. Петиција може да се потпише преко "Фејсбука", на сајту или електронском поштом.

Петицију можете да потпишете ОВДЕ.

Организатори истичу да су за своју акцију добили подршку од значајних личности као што су адвокат Жил Вилијам Голднадел, пуковник Жак Огар, писац Патрик Бесон, политиколог, новинар и стручњак за међународне односе Александар де Вал и други.