ПРЕДСЕДНИК Народне странке и један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић заложио се за укључивање међународног фактора у дијалог власти и опозиције.

Он је, у интервјуу на Јутјуб каналу "Балкан инфо", казао да "организовање избора под бар минимално фер и демократским условима неће бити могуће, ако у дијалогу власти и опозиције на неки начин не буде ангажован и међународни фактор, не нужно као посредник, али као један од актера". Да би се то остварило, према Јеремићевим речима, протести на улици се морају наставити:

- Режим другачије неће пристати да обезбеди поштене изборне услове, нити ће међународна заједница бити довољно заинтересована.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Завршен протест у Београду: Саопштен "тим за преговоре", мањи инцидент код Скупштине

Потпредседник СНС Миленко Јованов за "Новости" каже да "нема речи да опише колико је бедно то што је Јеремић изговорио", али да га не чуди:

- Уплитање странаца и ослањање на њих је био и остао модус операнди ДС и свих њених изданака. Јеремић је јасно послао поруку народу у Србији да ни он, ни Ђилас, ни Обрадовић више не рачунају на грађане, јер су видели да их не подржавају. Зато ће покушати да нађу странце који ће да их доведу на власт и да се опет вратимо у време када су амбасадори и домаћи тајкуни према својим интересима кројили политичку карту и судбину Србије. Политика Александра Вучића је то променила и зато желе да нас врате корак уназад да би наставили пљачку.

Представници СзС најавили су за суботу нови протест код Теразијске чесме после којег ће, како кажу, формирати "слободну зону" испред зграде Председништва Србије, где ће "људи моћи да стоје непрекидно" и одакле ће се обраћати медијима и организовати седнице "слободног парламента".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Шпигл": На протесту 10.000 људи, програм опозиције нејасан (ФОТО)

Коментаришући најаве дела опозиције, председник Вучић је рекао да се не плаши данашњег протеста, да се дијалог води у парламенту и да неће испуњавати "тајкунске захтеве":

- Нећете у парламент, а где хоћете? Да испуњавамо тајкунске захтеве да би Ђилас и Шолак били задовољнији. Нисмо ми фонтана жеља да испуњавамо захтеве, већ да разговарамо.

Вучић је казао и да ће наставити да долази на посао на Андрићев венац.


ВУЧИЋ: БИЋЕ ИЗБАЧЕНИ

- НИСАМ ни најмање забринут због протеста, знам и Ђиласа и Јеремића и Обрадовића какве су кукавице - рекао је Вучић.

Он је додао да ће, ако покушају да насилно уђу у Председништво, опозиционари бити избачени.