ПРИШТИНА - Српска листа опомиње да Марко Рошић и Недељко Спасојевић већ пет дана штрајкују глађу у затвору у Гњилану са захтевом да се пребаце у притворски центар у Косовској Митровици.

Наиме, како истичу из ове листе, двојица Срба  осумњичена за  помагање у убиству Оливера Ивановића у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику без икаквих доказа  леже заточени услед политичких игара Приштине, и одвојени од својих породица.

- Иако је прошло више од пет месеци од бруталног упада и неоснованог притварања наших суграђана тужилаштво није нашло ниједан доказ којим потврђују своје инсинуације о умешаности Марка и Недељка у злочин који се догодио. Такве доказе је немогуће наћи јер и не постоје - истичу из Српске листе из које захтевају да се Марко Рошић и Недељко Спасојевић најхитније пусте да се бране са слободе, као и да ће за свако евентуално нарушавање њиховог здравственог стања сматраћемо одговорним косовско правосуђе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СЛУЧАЈ ИВАНОВИЋ: Двојици Срба продужен притвор, трећем укинут (ФОТО)

- Држати невине људе притворене без икаквог основа је пораз не само косовских институција већ и свих оних међународних организација којима су пуна уста поштовања људских права - закључује у саопштењу за јавност Српске листе која смтара да је петомсечни притвор двојици Срба неоснован.

Иначе, Рошић и Спасојевић који су ухапшени у акцији Росу на северу Космета а у оквиру истраге ксоовских власти везаних за убиство ОЛивера Ивановића налазе се у Притворксом центру у Гњилану где су пребачени из затворског центра Високог ризика у Грдовцу код Подујева.