Одлуком да се поново, без икаквих доказа и на основу лажних сведочења, продужи притвор нашим суграђанима Недељку Спасојевићу и Марку Рошићу, који су више од 150 дана невини заточени у казамату превршило је сваку меру.

Ово је између осталог саоштила Српска листа која у саопштењу з јавмост истиче да од адлежних органа очекује да се држе закона а не, како истичу , политичких игрица. Истовремено, Српска листа тражи од међународне заједнице да се укључе у овај процес и да се двојици осумњичених Срба најхитније омогући право да се бране са слободе, или да, како се истиче у саопштењу ове листе, тужилаштво изађе са конкретним доказима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Листа уцена за кандидате Српске листе

- Став да наши суграђани треба да доказују своју невиност уместо да тужилаштво доказује њихову кривицу је класично институционално насиље, незабележено на тлу Европе-опомињу из Српске листе и подвлаче да је тишина Европске уније на драстично кршење права наших суграђана апсолутно неприхватљива и да се то не може разумети.

-Одлуком да правду затраже штрајком глађу најбоље показује у каквој ситуацији су Недељко Спасојевић и Марко Рошић као и правосудни систем на Косову и Метохији-закључује се у саопштењу Српске листе поводом одлуке суда у Приштини д адвојици Срба осумњичених за убиство Оливера Ивановића продужи притвор на још два месеца.