ПРИШТИНА - Министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли изјавио је да је сигуран да ће се либерализација виза за грађане тзв. Косова догодити ове године и негирао вести о повлачењу признања независности Косова. Говорећи пред парламентарном Комисијом за европске интеграције, Пацоли је рекао да их "не брину изјаве и информације о повлачењу признања Косова, јер они нису добили званично ни један такав акт".

Он је казао да ће представници земаља које су "наводно повукле призање" током посета које ће имати на Косову, "потврдити да није тако".

Позивајући се на састанке и разговоре које је имао са немачким и француским званичницима, Пацоли је рекао ће током ове године бити либерализације виза за грађане тзв. Косова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РАМПА ЗА ПРИШТИНУ: Више од 10 држава ЕУ против либерализације виза за грађане тзв. Косова

Према његовим речима дилеме око либерализације виза за сада има само Холандија. Он је навео да информације о повлачењу признања "оркестрира Србија и односе се на земље које су мале и економски слабе".

Говорећи о признањима шеф косовске дипломатије је рекао да су она отежана "због геополитичких промена на међународном плану".