Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић указао је да је Рада Трајковић гостујући на Н1 данас најдиректније државу Србију оптужила за „државни тероризам" и убиство Оливера Ивановића и затражио да се утврди да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако опасне и бесрамне тврдње.

Он је указао да уколико, не говори истину, потребно је утврдити да ли у овом својеврсном ширењу панике и цртању мете има елемената правне одговорности.

"У свим цивилизованим друштвима мора постојати одговорност за јавно изговорену реч, и слобода говора не подразумева право да без икаквих консеквенци неосновано и без доказа блатите и клевећете кога желите", истакао је Ђурић у саопштењу.

Ђурић каже да лично не мисли да је овај напад на државу и демократски изабране представнике само чин политичке неодговорности или патолошке мржње Раде Трајковић према сопственој држави, иако је вероватно и то.

"Све, међутим, указује на то да је Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција, и сматрам да је, у циљу очувања друштвене стабилности, потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор", наводио Ђурић.

Он од надлежних државних органа очекује да истраже наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама са којима, како је и сама потврдила, одржава редовне контакте.