Посета председника Србије Александра Вучића Кини биће додатан импулс унапређењу сарадње две земље, изјавила је данас амбасадорка Кине у Србији Чен Бо.

Она је за РТС рекла да су добри политички односи и пријатељство највиших руководилаца две земље најчвршћа гаранција за економску сарадњу.

"Уверена сам да ће учешхе председника (Александра) Вучића на Другом форуму ''Појас и пут'' и састанак два председника дати нови импулс унапређењу сарадње Кине и Србије у будуцности", рекла је амбасадорка Кине.

Она је оценила да је иницијатива "Појас и пут" веома важна за сарадњу Кине и Србије и најавила нове кинеске инвестиције.

Чен Бо је истакла да је Србија активан учесник у иницијативи "Појас и пут" и додала да су видљиви резултати сарадње Кине и Србије у протекле две године.

"Од самог почетка, Србија је чврсто подржала иницијативу и активно учествовала. Видљиви су и резултату сарадње Кине и Србије - изградња прве деонице брзе пруге на релацији измеду Београда и Будимпеште. Ускоро ћемо завршити неколико деоница на ауто-путу 763", навела је Чен Бо.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Састанак Вучића и амбасадорке Кине Чен Бо

Она је најавила и нове инвестиције Кине у Србију.

"Све више кинеских предузећа исказује велико интересовање за улагања у Србију. Почетком маја долази делегација од 58 чланова из Кине", рекла је кинеска амбасадорка.