На протесту "Сви као један - 1 од 5 милиона" у Београду данас је представљен тим за преговоре с властима на три теме: "заробљени медији, злоупотреба РЕМ и нерегуларни изборни услови".


Глумац Бранислав Лечић позвао се на спремност за дијалог, коју је исказао председник Србије Александар Вучић, и прочитао тим у којем су, каже, стручњаци и ванстраначке личности.


То су пофесори Чедомир Чупић, Душан Вуичићевић и Сњежана Миливојевић, политиколози Јованка Матић и Бобан Стојановић, редитељ Срђан Драгојевић, новинар Вукашин Обдрадовић и Зоран Гавриловић, а у разговор о медијима укључиће се и НУНС и Асоцијација слободних медија.


Протест је почео код Теразијске чесме, што није била и једина разлика у односу на претходна окупљања, јер је било мање људи, и мање енергије, па је и Лечић настојао да мотивише окупљене порукама да се протест наставља и да треба да долазе све док "ова субота не постане једна једина субота за сва времена".


Енергија је мало спласнула, јер су била превелика очекивања од протеста 13. априла, рекао је један од организатора.


Лечић је рекао и да је земља у дубокој друштвеној и политичкој кризи, за коју је, каже, одговоран председник Србије, а позвао је учеснике да не мрзе оне који су "због сендвича" дошли јуче на скуп Александра Вучића, а они ће се, каже, "постидети због тога и већ се стиде".


Потом је позвао у шетњу до РТС.


Протесту су присуствовали опозициони политичари Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Борис Тадић, Зоран Живковић, председник општине Стари град Марко Бастаћ...МАЊИ ИНЦИДЕНТ КОД СКУПШТИНЕ ПО ЗАВРШЕТКУ ПРОТЕСТА


Након завршетка протеста "Један од пет милиона" вечерас се догодио мањи инцидент у близини скупштине, када је једна суграђанка ушла у масу колима.


После обраћања код РТС-а док су се учесници разилазили жена је колима покушала да прође раскрсницу Булевара краља Александра и Кнеза Милоша тврдећи да није знала да је у току протест и да није видела да је полиција затворила улицу за саобраћај.


Са друге стране, учесници протеста су је оптужили за провокацију.


Након краће расправе код скупштине жена је продужила колима својим путем, а учесници протеста су се разишли.