ШТО се Мило Ђукановић мање пита у Црној Гори, то би више да се пита у Србији. Што га мање питају у Црној Гори, што мање може да контролише политичку ситуацију у Црној Гори, то би да прави некакве проблеме Србији, или да прави некакве проблеме са Србијом - рекао је Вулин данас новинарима у Београду после уручења награда и признања припадницима Војске поводом Дана Војске Србије.

Он је додао да не зна на основу чега председник Црне Горе Мило Ђукановић одређује и зна о чему преговарају Београд и Приштина, а поводом Ђукановићеве изјаве да се противи корекцији границе између централне Србије и Косова.

Додао је да разуме Ђукановићев страх од промене граница и да је то страх од "велике Албаније", само што не разуме његов кукавичлук да не сме да изговори реч "велика Албанија" и да каже чега се он то заправо боји.

- Је ли се он то плаши домино ефекта од стране Србије? Србија нема никакве територијалне претензије према Црној Гори, али неке друге земље имају. Тешко ми је да разумем да Мило Ђукановић нема храбрости да каже ни једну једину реч када албански премијер Еди Рама говори о томе да ће избрисати границе међу свим Албанцима без обзира на то где они живе, а живе и у Црној Гори - рекао је Вулин.

Каже да је занимљиво да Ђукановић на то није реаговао, а реагује на новинске наслове и на оно о чему ништа не зна и за шта га нико не пита. Занимљиво је, рекао је Вулин, да Ђукановић није имао такав панични страх од домино ефекта 2006. када се раздвајала Црна Гора од Србије и да није осетио такав страх 2008. када је међу првима признао лажну независност Косова.

Признања поводом Дана Војске Србије/Фото Танјуг


- Када се комада Србија, то је добро, то је позитивно и то нема домино ефекта, а када "велика Албанија" дође и до граница Црне Горе, онда треба да се плаши домино ефекта. Србија треба и мора да води рачуна само о себи, о свом народу, својој стабилности и свом миру, а сви остали нека гледају шта су радили 2006. и 2008. када је Србији било тешко, па нека извлаче поуке шта су створили на својим границама - рекао је Вулин.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ВОЈНИЦИМА

ВОЈСКА Србије није плаћеничка, него војска људи који воле свој посао и свој позив, а изнад свега воле Србију и свој народ, рекао је јуче Вулин.

Вулин је рекао да Војска Србије своју снагу заправо дугује људима, те да су данас награђени најбољи припадници ВС који су изабрани на основу мишљења њихових колектива. На свечаности су уручена признања и награде за учињено дело, резултате од посебног значаја, најбоље спортисте, као и војне спомен-медаље за достигнућа у спорту. Министар је захвалио компанији "Моцарт" и Удружењу осигуравача Србије који су обезбедили награде.