Директор Канцеларија за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је Абелард Тахири министар неправде и лажи, а документација која је у четвртак представљена јавности не да није лажна, већ је у питању оригинални документ тужилаштва тзв. Косова, службеним путем достављен браниоцима утамничених Срба.

"Једино што јесте лажно је оптужница против Срба и државе Србије коју са својим сателитима свакога дана подиже у медијима", саопштио је Ђурић, реагујућу на тврдње косовског министра правде Тахирија да је председник Србије Александар Вучић показао лажну документацију у вези са истрагом о убиству Оливера Ивановића.

Ђурић наводи да Тахири својим лажима демантује чак и сопственог тужиоца Суљу Хоџу, који је потврдио да је исказ Рада Трајковић дала и да јесте затражио, управо актом представљеним јавности, продужење притвора, као што се у поменутом документу тужилаштва и наводи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђурић: Због Харадинаја највише треба да брину Албанци

"У лажима министра неправде и лажи Абеларда Тахирија веома су кратке ноге. Осим што је целом свету показао какав и колики је лажов, човек који је бројне Србе на КиМ држао и држи неосновано иза решетака, обелоданио је данас и кога штити и чији је међу Србима политички покровитељ", саопштио је Ђурић.

"Ни бруталне и бројне претње смрћу, ни најпримитивније увреде којима сам изложен од стране убедљиво мањинског, али пуног мржње и агресивног дела јавности, зато што сам се усудио да обелоданим истину, неће ме спречити да наставим да их све заједно раскринкавам", рекао је Ђурић и нагласио:

"Свима заједно им поручујем - даље руке од Србије, лажови"!