ПОСТАВИЛИ смо себи циљ и остварили га! Прешли смо 290 километара пешке, од Јариња до Београда, и рекли председнику Александру Вучићу оно што смо желели: да подржавамо његову политику и да смо му захвални што све ради у интересу Србије, свих њених грађана и, посебно, нас Срба са Косова и Метохије.

Ово су у петак, за "Новости", готово углас рекли Ненад Георгијев (33) и Иван Петровић (30), двојица од 27 момака из Лепосавића, Косовске Митровице и Бабиног Моста код Обилића који су од 12. до 18. априла пешачили до српске престонице, на скуп "Будућност Србије".

По доласку у Београд, састали су се са председником Вучићем, а у петак су били и у Скупштини града, код заменика градоначелника Београда Горана Весића. Момци са КиМ су нам рекли и да су се током ових сусрета још једном уверили колико напора председник и власт у Србији улажу да створе јаку и стабилну државу.

Прочитајте још - Завршен митинг уз песму "Ово је Србија" (ФОТО/ВИДЕО)

- Не осећамо умор, иако је пут био захтеван и исцрпљујућ - прича Георгијев. - Имамо жуљеве, неколико момака има повреде задње ложе, неки су чак успут морали да приме инфузију, али све то прође. Најтежа, иако не и најдужа деоница, била нам је од Прељине до Љига, јер је падала киша и било је хладно, а проблеми са жуљевима и повредама су кулминирали. Но, и то смо пребродили.

Захвални су свим општинама које су им обезбедиле преноћиште, као и људима који су их успут подржавали.

- Од Краљева до Прељине један човек нас је полако пратио колима и давао нам воду и храну - додаје Петровић. - На излазу из Горњег Милановца, жена нас је дочекала са медом и водом, а у околини Љига, огрнут српском заставом, сачекао нас је старац.

ЦВЕЋЕ ЗА АНИТУ

У ЖУПАЊЦУ поред Лазаревца, срдачно нас је поздравила Анита, која поред магистрале продаје цвеће - прича Георгијев. - Иван је тада предложио да сви од ње купимо цвеће, а када смо га платили, све то цвеће смо јој поклонили. Да се зна да смо џентлмени.