ОДЛУЧИЛИ смо да свирамо из чисто патриотских разлога. Вучић, Дачић и други, конкретно раде за Србију, а у захтевима опозиције видимо искључиво жељу за влашћу. Не желимо да свирамо за "жуте", који су продали Косово будзашто! Не желимо да свирамо за ону што шамара несрећника са Косова. Част нам је да делимо бину са јунацима са Кошара. Савест нам налаже да певамо за Србију.

Овако су у ексклузивној изјави за "Новости", коју су потписали сви чланови рок групе "Рибља чорба", Бора Ђорђевић и његови музичари објаснили разлоге због којих су се одлучили да прихвате позив да свирају у петак на митингу "Будућност Србије" у Београду.

Легендарна група наступ је почела песмом симболичног назива "Радићу шта год хоћу", и Бора је практично овим стиховима послао поруку бројним критичарима због одлуке да наступи на митингу.

- Видим да сте допутовали одасвуд. Драго нам је да овде свирамо за будућност Србије - поручио је Бора, и наставио са хитовима "Ја ратујем сам", "Једино моје", "Да тебе није", "Рокенрол за кућни савет", "Немој да идеш мојом улицом".... Из масе су се чули повици "Ацо, Србине" и "Боро, Србине". Ђорђевић је наступ завршио поруком "Косово је Србија".

Прочитајте још - БОРА ЂОРЂЕВИЋ О СВИРЦИ "РИБЉЕ ЧОРБЕ" НА СКУПУ У БЕОГРАДУ: Све што имам, рећи ћу после митинга

Концерт који је претходио званичном делу митинга "отворио" је Аца Лукас и то поруком да је он данас Александар Вуксановић, који има право да пружи подршку Вучићу и да је први пут на некој бини а да није "главни":

- Драго ми је што сам предгрупа највећем човеку у Србији. Како је добро звати се Аца и стајати испред оволико људи - рекао је Лукас, а затим низао хитове "Волиш ли ме", "Ђурђевдан", "Сањам да си ту", "Кап кише у океану", "Сунцокрет", "Сањам"... Лукас је наступ завршио песмом Митра Мирића симболичног наслова "Не може нам нико ништа":

- Певаћу за Србију увек - поручио је на крају Лукас.

После говора председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и осталих ученика, на бину је требало да изађе Оливер Мандић.


Он је уочи митинга поручио да је најмање што може да учини у тренутку кад је наша земља нападнута са свих страна, да изађе пред људе који су се окупили у Београду:

- Верујем да у овом тренутку сви морамо да будемо на линији одбране земље и испунимо нашу патриотску дужност - рекао је Мандић, који је истакао да се међу првима учланио у СНС.

Прочитајте још - Завршен митинг уз песму "Ово је Србија" (ФОТО/ВИДЕО)

СЕРГЕЈ ИЗГУБИО ОПКЛАДУ, МАНДИЋ ПЕВАО

МАНДИЋ није могао да не реплицира на коментар лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, који је на свом твитер-налогу написао: "Ако Оливер Мандић запева и засвира уживо, потписујем за СНС":

- Сви који су се кладили да нећу певати, изгубиће.

Оливер Мандић, фото Н.Фифић

Иначе, међу окупљенима били су и чланови породице недавно преминулог певача народне музике Шабана Шаулића. Присутни су били Шабанова жена Гордана и син Михајло са супругом.