Председник Александар Вучић захвалио је данас групи Срба са Косова и Метохије која је прошлог петка пешице кренула како би присуствовала скупу 19. априла у Београду и пружила му подршку, на том подухвату, али пре свега, како је рекао, на томе што воле Србију и КиМ у Србији.

"Хвала, не због мене или било кога другог, већ на љубави према КиМ и својој отаџбини", поручио је Вучић након састанка са њима у згради Председништва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дачић: Скуп у Београду ће бити спектакуларан; Стефановић: Не очекују се инциденти


Председник је истакао да су тиме што су урадили показали како су и колико у стању да се жртвују за Косово и Метохију и колико километара да пређу.

"Неки су добијали инфузију, имају жуљеве, мало ко је неповређен, али су издржали овај тежак и напоран пут са севера КиМ до Београда, да би пружили подршк миру, стабилности, али и очувању наше отаџбине и очувању својих домова и сопственом осптанку на КиМ", подвукао је председник.

"Моја огромна захвалност вама. Хвала што волите Сбрију и, пре свега, Косово и Метохију у Србији", рекао је Вучић.

Вучић је Србе примио у Предстедништву, до којег су они дошли са транспарентом, који су носили током целог пута "Срби са КиМ за Србију и Вучића".

Младићи са КиМ, њих 27, пошли су у петак, а на марш мира су се одлучили, како су навели, да би дали подршку председнику Александру Вучићу и његовим напорима за бољи живот како Срба на КиМ, тако и за бољу, јачу и модерну Србију и бољи живот свих њених грађана.

Из Лепосавића, на путу ка Београду, прошли су до сада кроз Рашку, Ушће, Краљево, Мрчајевце, Прељину, Љиг, Лајковац и Степојевац.