ЧЛАН Председништва Српске напредне странке Лука Петровић осудио је данашње блокирање радова на обнови Трга Републике од стране групе грађане предвођене председником општине Стари Град Марком Бастаћем.

Саопштење СНС преносимо у целости:

Београђане ће још једном скупо коштати бахатост и вандализам Марка Бастаћа, пошто је успео да се обрачуна са грађевинским знаковима и оградама и по ко зна који пут је малтретирао вредне раднике, који само обављају свој посао, са жељом да нам Стари град и Београд буде лепши и уређенији.

Прочитајте још: Група грађана на челу са Марком Бастаћем блокирала радове на Тргу Републике (ФОТО)


За разлику од њега и тајкуна Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и фашисте Бошка Обрадовића, управо су ти знакови наши симболи, симболи рада, грађења, стварања свега онога што су они уништили и опљачкали.

А симбол политике СзС јесте упад у Ртс са тестером, нападање радника градске чистоће, избацивање легитимно изабраних одборника из Скупштине општине и вређање жена.

Захваљујући одговорној економској политици и стабилизацији јавних финансија, коју је храбро провео председник Александар Вучић, ми данас имамо новца који можемо да трошимо на путеве, болнице, школе и вртиће.

Коме то данас смета? Истим онима који су се обогатили и опљачкали државу и наш народ.

Поручујем фашисти Бошку Обрадовићу, тајкуну и лопову Ђиласу и Јеремићу и њиховој бараби и потрчку Марку Бастацу, да никада фашизам и криминални кланови неће победити пристојну и модерну Србију.

Позивам надлежне државне органе да предузму све законом прописане мере да стану на пут групици хулигана који малтретирају и демолирају наше грађане и наш град.

Блокирани радови на Тргу Републике Фото: Н. Фифић