БЕОГРАД - Председник Социјалистичке партије Србије, министар спољних послова, Ивица Дачић изјавио је да ће скуп у Београду у петак, у оквиру кампање ''Будућност Србије'', трајати више сати и бити масовнији десет, пенаест пута од опозиционог "Сви као један", одржаног прошле суботе.

"Скуп ће бити спектакуларан, биће јасна порука ко има највећу подршку у Србији", рекао је Дачић, гостујући на ТВ Пинк.

Дачић је рекао да су он и Драган Марковић, поводом скупа, организовали своје странке и позвали присталице да дођу у Београд.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БОРА ЂОРЂЕВИЋ О СВИРЦИ "РИБЉЕ ЧОРБЕ" НА СКУПУ У БЕОГРАДУ: Све што имам, рећи ћу после митинга

Како је навео, у 16.00 сати би скуп требало да почне концертом Аце Лукаса, затим следи Рибља чорба, у 18.00 говори председник државе Александар Вучић , а "пре тога нас неколико", да би се све, после, наставило концертом Оливера Мандића.

Коментаришући захтеве Савеза за Србију, Дачић је рекао да нема тог изборног система који опозицију може да учини победником.

"Сви нека дођу без страха, наши скупови су мирни, за разлику од њихових када је питање где ће упасти", рекао је Дачић.

ДАЧИЋ О ДЕЛУ ОПОЗИЦИЈЕ: ЗАБРИНУО БИХ СЕ ДА МЕ ТАКВИ ВОДЕ...


ЛИДЕР СПС Ивица Дачић рекао је да није добро што део опозиције стално најављује "радикализацију", и додао да би се забринуо да га лидери опозиције - такви какви су - воде.

"Знате шта, и ми смо били у опозицији. Али, нико никад није рекао - ми ћемо да ухапсимо, па ћемо да упадамо...ја бих се забринуо да су ми такви вође у опозицији", истакао је Дачић за ТВ Пинк.

Што их је мањи број, они изгледа треба да буду радикалнији, казао је он у ироничном тону. "Али, то је већ њихов проблем", рекао је он и додао, парафразирајући Тита, да "власт која има овакву опозицију, не треба да брине за власт".

Поводом захтева опозиције који су изнети на протесту 13. априла, а тичу се слободе медија, Дачић је рекао да није видео медијску равноправност док је бивша власт била актуелна. "Ја нисам могао на медије ни кад је ДС била на власти, а с којима сам био у власти, а замислите како је било опозицији тада", навео је он.

Коментаришући говор лидера ПСГ Сергеја Трифуновића на митингу прошле суботе и спомињања Мађара, Дачић је рекао: "У недељу је била вечера за (Виктора) Орбана коју је у Суботици организовао председник Вучић. Морали смо да објашњавамо човеку засто се спомињу Мађари. Замислите да стварно нешто политички зависи од њега."

Он је додао да проблеми који постоје и ако постоје (између власти и опозиције) треба да се решавају дијалогом, у оквиру институција система.

СТЕФАНОВИЋ ОЧЕКУЈЕ МИРАН СКУП СА ВЕЛИКИМ БРОЈЕМ ЉУДИ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да ће сутрашњи скуп, у оквиру кампање "Будућност Србије" у Београду, бити без инцидената и да ће му присуствовати огроман број људи.

"Очекујем добар и миран скуп, којем ће присуствовати огроман број људи и на којем неће бити никаквих проблема и људи неће упадати у институције нити имају ту намеру, очекујем само позитивну атмосферу", рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Полиција ће, као и током протеста "1 од пет милиона" , обезбеђивати зграду Скупштине Србије, јер је то институција коју полиција иначе штити, напомено је министар.

"Скупштина је одлучила да је штити МУП, а МУП одређује са којим снагама и у ком капацитету ће то урадити. Примењујемо најбоље мере, које су довољне да сигурност посланика и имовна буде заштићена", прецизирао је Стефановић.

Он је додао да полиција обавља процену како ће штитити скупове које организују људи који су склони "да нешто запале", а како скупове који су увек организовани без насиља.

Напоменуо је да ће скуп обезбеђивати велики број саобраћајне полиције како би грађани што брже стигли до својих дестинација и избегли гужве и апеловао на грађане да, уколико не морају, не користе своја приватна возила за долазак у центар града.

Стефановић је рекао да се очекује да већ од 14 сати у центру града и на Новом Београду почне окупљање великог броја људи из Београда и унутрашњости.

На скупу ће како је навео, и председник Србије Александар Вучић грађанима рећи шта још може да се уради за Србију, као и шта је добро до сада урађено.