УКОЛИКО напредњаци преломе да се иде на ванредне парламентарне изборе, они ће највероватније бити расписани 9. маја, а на биралишта ће се ићи 23. јуна.

Друга опција која је "у игри", јесте да се гласа 30. јуна, и у том случају избори би били расписани 16. маја.

Овакав изборни распоред подразумева кампању у трајању од 45 дана, а коначна одлука, како је најавио председник Србије Александар Вучић, требало би да буде донета око Ђурђевдана, након његових разговора са лидерима Кине, Русије, Немачке и Француске.

Сви у врху СНС су за ванредне изборе, а притисак на Вучића да они буду и расписани расте након радикализације протеста у којима учествује и део опозиције предвођен Савезом за Србију.

Прочитајте још - ВУЧИЋ БЛИЗУ ОДЛУКЕ: У Србији избори на пролеће?

Функционер СНС Горан Весић рекао је у среду да ће напредњаци после ускршњих и првомајских празника одлучивати о два важна питања - контрамерама приштинским властима на увођење такса на робу из централне Србије и ванредним парламентарним изборима:

- До тада ће бити јасно у ком правцу ће ићи развој ситуације у вези са трајним решавањем проблема КиМ. При одлуци о расписивању избора, нећемо се водити страначким интересима, већ интересима Србије.