Група Срба са Косова и Метохије која је пешице кренула са административног прелаза Јариње како би присуствовала скупу 19. априла у Београду и пружила подршку председнику Србије Александру Вучићу, данас је из Лајковца стигла у Степојевац где су их дочекали бројни грађани тог места.


Један од учесника, на чију се иницијативу и кренуло за Београд, Ненад Георгијев из Лепосавића, каже да су до сада прешли више од 240 километара, да иду ка свом циљу - а то је порука свим грађанима Србије да дођу 19. априла у Београд и подрже председника Александра Вучића за све оно што ради за Србију.


"Ми Срби са КиМ добро знамо и видимо колико председник Вучић улаже свакодневе напоре да од Србије створи јаку и економски стаблину државу, а само таква држава гарантује останак и опстанак нас Срба на КиМ", Рекао је Георгијев.


Како је навео, пут није лак, али издржали су све, здрави су и верују да ће стићи на одредиште 19. априла.


"Позивам све људе у Србији да дођу 19. априла да подржимо нашег председника и станемо уз њега", додао је Георгијев.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Група Срба са КиМ из Лајковца пошла ка Степојевцу


Ненад Вукадиновић из Лепосавића рекао је да су свуда наишли на фантастичан пријем људи, добили подршку грађана и били изузетно топло дочекани, као и да су им на путу помагали, храном, освежењем, подршком...


"Сви су они размели овај наш марш мира и да када се за нешто бориш треба то то да чиниш фер и достојанствено, а ми се боримо за своја права на овај начин. Такође желимо и да покажемо да се ствари у Србији морају решавати кроз институције, кроз изборе, а никако насиљем. Нама је на КиМ доста насиља које трпимо већ 20 година", рекао је Вукадиновић.


Младићи са КиМ, њих 27, пошли су у петак, а на марш мира су се одлучили, како су навели, да би дали подршку председнику Александру Вучићу и његовим напорима за бољи живот како Срба на КиМ, тако и за бољу , јачу и модерну Србију и бољи живот свих њених грађана.


Читавим путем носе транспарент са поруком "Срби са КиМ за Србију и Вучића" и из Лепосавића на путу ка Београду прошли су до сада кроз Рашку, Ушће, Краљево, Мрчајевце, Прељину, Љиг и Лајковац.