ДРЖАВНИ секретар МУП-а Републике Србије Милосав Миличковић оценио је у среду да народни посланик Балша Божовић наставља да обмањује јавност изношењем лажи да су припадници полиције у суботу били у Дому Народне скупштине без позива и сагласности генералног секретара парламента.

''Иако је и сам генерални секретар Срђан Смиљанић истог дана потврдио да је дао сагласност припадницима Министарства унутрашњих послова да уђу у зграду Народне скупштине, та чињеница очигледно не спречава Божовића да и даље износи неистине и тиме нарушава углед полиције. Очигледно се нада да ће више пута поновљена лаж, па макар то било и четири дана након догађаја, на силу да се претвори у „истину'', казао је он.

''Апсолутно ми није јасно коме је уопште сметало присуство припадника полиције у Дому Народне скупштине, који су у суботу били тамо како би заштитили и народне посланике и запослене, али и како би спречили евентуалне немиле сцене, које су се нажалост дешавале пре непуних 20 година када је зграда парламента паљена и када су из ње крадене слике и намештај''', рекао је Миличковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стефановић: Опозицију не интересује дијалог, већ власт

''Очигледно је заборавио Балша Божовић да су његови саборци Бошко Обрадовић и Драган Ђилас пре свега месец дана на силу упали у зграду Радио-телевизије Србије, кад уопште може да се пита на основу које процене ризика су полицајци били у Дому Народне скупштине. Тешко ми је да поверујем да је већ заборавио чињеницу да су новинари РТС-а прибијани уза зид и да им је прећено'', казао је он.

Додао је да је једино логично објашњење које му пада на памет јесте да су можда имали неке планове око насилног упада у највиши законодавни дом, који су им осујећени, јер само то може да објасни нервозу која је код посланика Божовића присутна и након четири дана.

''Полиција је увек ради у интересу својих грађана и штити њихову имовину, било да је реч о Дому Народне скупштине или било чему другом. Ни овакви покушаји обмане грађана неће спречити припаднике МУП-а да, искључиво у складу са законом, поступају и убудуће'', закључио је Миличковић.