ЛАЈКОВАЦ - Група Срба са Косова и Метохије која је пешице кренула са административног прелаза Јариње како би присуствовала скупу 19. априла у Београду и пружила подршку председнику Србије Александру Вучићу, у среду је из Лајковца наставила пут ка Степојевцу, где би требало да стигну у среду увече.

Младићи са КиМ, њих 27, на овај подухват су се одлучили, како су навели, да би дали подршку председнику Александру Вучићу и његовим напорима за бољи живот као Срба на КиМ, тако и за бољу, јачу и модерну Србију и бољи живот свих њених грађана.

У претходним данима пешице су превалили више од 200 километара и планирају да на тај начин стигну до Београда на скуп 19. априла.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Срби са КиМ кренули пешке за Београд на скуп Будућност Србије /Фото Видео/

На путу су, истичу, наишли на фанатастичан пријем грађана који их поздрављају, подржавају, али и помажу храном, и освежењем, а у местима у којима су ноћили су их дочекали на најбољи могући начин и учинили све да им олакшају овај пут ка главном граду Србије.

Група Срба са КиМ читавим путем носи транспарент са поруком "Срби са КиМ за Србију и Вучића“ и из Лепосавића на путу ка Београду прошли су до сада кроз Рашку, Ушће, Краљево, Мрчајевце, Прељину, Љиг и Лајковац.